Súlyos vadászbaleset történt Nagybörzsönyben

Tbg
bűnügy
2020 július 05., 14:18

Súlyos vadászbaleset történt Nagybörzsönyben pénteken, értesült a 444 helyi forrásokból, a hírt a település polgármestere, és vasárnap este a rendőrség is megerősítette.

Úgy tudjuk, egy vadászatra érkezett vendég lőtte fejbe a település helyi erdészét.

Sz. Péter erdészt a baleset után megműtötték, de az állapota válságos. A polgármester úgy tudja, a következő 24-72 órában dőlhet el, sikerül-e stabilizálni állapotát.

A 444 úgy tudja, pénteken egy magyar személy érkezett Nagybörzsönybe társával, hogy vadásszon. (A helyi pletykák egy része szerint osztrák, de ezt nem erősítette meg nekünk senki.) Mint ilyenkor szokás, az erdész és a két vendég elindult autóval a vadászat helyszínére, de útközben az egyik vendég fegyvere elsült. Sz. Pétert a fején vagy a tarkóján érte a lövés.

A 444 mindezt helyiek szóbeszédéből tudta meg, de a baleset tényét és néhány információt Paulik Oszkár polgármester is meg tudott erősíteni, ám hivatalosan őt sem tájékoztatták az esetről. Paulik elmondta, rendőrségi vizsgálat indult, a kérdéses autót lefoglalták.

Az ilyen súlyos balesetekről általában hírt adó rendőrség egyelőre nem közölt a balesetről semmit. A Police.hu péntek délután óta 70 hírt közölt, ám ezekből egy sem foglalkozik a vadászbalesettel, migránsok elfogásával, biciklilopással annál több.

Frissítés, 19:07 - A Pest megyei rendőrség kérdéseinkre az alábbi választ adta: „Az eddigi adatok szerint vendégvadászat közben szenvedett – egyelőre tisztázatlan körülmények között – lőtt sérülést a vadászat 42 éves vezetője, a mentők életveszélyes állapotban vitték kórházba. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt indított nyomozást egyelőre ismeretlen tettes ellen.”

A 444 kereste az erdészetet is, de nem sikerült elérnünk őket. A rendőrségtől szintén kértünk tájékoztatást az esettel kapcsolatban.

Legutóbb májusban történt súlyos, egyébként halálos kimenetelű vadászbaleset Újfehértón, ahol egy eltévedt lövedék két kilométer után ölt meg egy, a kertje udvarában tartózkodó férfit.