Szoboszlai Dominikot választották meg az osztrák bajnokság legjobbjának

ausztria
2020 július 05., 19:10
comments 51

Klubelnökök és vezetőedzők szavazatai alapján a Salzburgban játszó 19 éves magyar középpályás, Szoboszlai Dominik lett a most befejeződött osztrák bajnokság legjobbja. A Salzburg középpályása mellett a csapat edzője is kiérdemelte a címet a szakvezetők között.

Szoboszlai különösen a járvány miatt szünetelő osztrák bajnokság újraindítása után pörgött fel, szinte nem volt olyan meccs, amikor gólt vagy gólpasszt ne jegyzett volna, volt, hogy ebből vagy a másikből szerzett hármat. Összesen nyolc góllal és tizennégy gólpasszal zárta az osztrák Bundesliga mostan szezonját, ebből 17 kanadai pontot az újraindulás után szerzett. Csapatával bajnok és kupagyőztes lett.

photo_camera Szoboszlai a bajnoki címet ünnepli Fotó: BARBARA GINDL/AFP

A szezon utolsó meccsén a LASK elleni 11-esből talált be, és szokás szerint szögletből adott gólpasszt. Rendre jelennek meg hírek, hogy éppen melyik csapat érdeklődik iránt, az valóban nagy meglepetés lenne, ha a következő szezonban is a Salzburg játékosa lenne, és nem lépne feljebb erősebb bajnokságba.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.