A kormány szerint azért a WizzAir utasszállítói hozták a kínai eszközöket, mert a Honvédség gépeibe nem fért volna be

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

"Biztos vagyok benne, hogy a kormányzatnak van racionális magyarázata erre," válaszolta a Fidesz kommunikációs igazgatója az RTL Klub azon kérdésére, hogy miért a WizzAirnek fizettek, hogy Kínából Magyarországra hozza a szükséges védőfelszereléseket, és miért nem a magyar légierő gépei repültek. Bár a kérdésre nem tudott válaszolni, Hollik István hozzátette:

nem l’art pour l’art pénzszórásról van szó. 

Az RTL-nek végül a Külügyminisztérium is válaszolt, szerintük azért volt szükség a WizzAir gépeire, mert 

sokkal nagyobb mennyiségű árúról volt szó, mint azt a HM repülőgépeivel el lehetett volna szállítani.

Illetve a polgári gépek gyorsabban kapnak engedélyt Kínától, mint a katonai járművek, írták. 

A külügy adatai szerint eddig 99 utat teljesítettek a WizzAir gépei a kormány megbízásából, amikért 7 milliárd forintot fizettek a légitársaságnak. A kormány 2017-ben Airbus-ai eközben a földön maradtak. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó