Lázár mezőhegyesi ménesbirtoka újabb 8,5 milliárdot kapott a kormánytól

POLITIKA
2020 július 06., 19:16

Újabb milliárdok ömlenek a Lázár Jánosra bízott mezőhegyesi ménesbirtokba. A Magyar Közlöny hétfői számában megjelent rendelet szerint

8,5 milliárdért elindul nemzeti öntözési mintaprogram az állami cég által használt 5500 hektáron.

A döntés az indoklás szerint "a mezőhegyesi ménesbirtoknak a magyar állattenyésztésben és növénytermesztésben betöltött kiemelkedő szerepére figyelemmel, a fenntartható vízgazdálkodás, valamint a versenyképes, profitábilis és önellátásra képes mezőgazdaság erősítése és megteremtése érdekében" történt.

Emlékezetes: 2018 nyarán Lázár János kijelentette, hogy

"mindenki azt mondta, hogy egy állami gazdaságban nem lehet profitot elérni. Már az első év nyereséges lesz Mezőhegyesen, jegyzem meg. Tehát abban a pillanatban, amikor nincs szétlopva, abban a pillanatban akkor az egy profitot termelő vállalkozás."

link Forrás

A mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zártkörűen Működő Részvénytársaság által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos első teljes éve ebben a pozícióban 2019-ben volt, a közzétett beszámoló szerint

viszont veszteséges lett a cég.

Lázár János hiába ígért mást, 4,9 milliárdos forgalom mellett, -483 milliós üzemi eredménnyel zárta a cég a tavalyi évet.