A Századvég jogi szakértője leleplezte Szerb Antalt és az SZDSZ-t

A Századvég jogi szakértője napról napra rendíthetetlenül bizonyítja a kormánymédia különböző felületein, hogy egyszerűen nem létezik olyan téma, amiről ne lennének közérdeklődésre méltó meglátásai. Így volt ez a múlt héten is, amikor a Hír Tv esti műsorában az augusztus 20-i ünnepségek költségeit firtató ellenzékiekről kérdezték. Itt ifj. Lomnici Zoltán megragadta az alkalmat, hogy elmondja, milyen pokoli pusztítást végzett az SZDSZ oktatáspolitikája a magyar lelkekben:

Sikerült elérni, hogy egy ideig nem tanították az 1956-os eseményeket a magyar iskolákban, gyakorlatilag a magyar királyok életét nem kellett alapjaiban ismerni, nagyobb hangsúlyt helyeztek az egyetemes történetre, mint a magyar történelem legnagyobb alakjainak a bemutatására.”

De a műsorból kiderült az is, hogy talán már Szerb Antal is SZDSZ-es lehetett, mert valamilyen rejtélyes okból hosszabb könyvet írt a világirodalom történetéről (924 oldal), mint a magyar irodalomtörténetről (552 oldal). Egyébként Lomnicinek ez az ordító különbség már gimisként is feltűnt.   

„Az irodalomban is, azt hiszem, hogy nagyobb hangsúlyt kapott az egyetemes irodalom, a nemzetközi irodalom sok esetben, mint például a hazai. Kedvenc példám, hogy Szerb Antal világirodalmi kötete az többszörösen vastag, mint a magyar irodalomról szóló monográfiája. Számomra ez is szembeötlő volt már gimnazista koromban. És ez volt az ajánlott irodalom az irodalomórákhoz” 

- állapította meg az irodalomban is otthonosan mozgó szakértő.  

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.