A Századvég jogi szakértője leleplezte Szerb Antalt és az SZDSZ-t

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Századvég jogi szakértője napról napra rendíthetetlenül bizonyítja a kormánymédia különböző felületein, hogy egyszerűen nem létezik olyan téma, amiről ne lennének közérdeklődésre méltó meglátásai. Így volt ez a múlt héten is, amikor a Hír Tv esti műsorában az augusztus 20-i ünnepségek költségeit firtató ellenzékiekről kérdezték. Itt ifj. Lomnici Zoltán megragadta az alkalmat, hogy elmondja, milyen pokoli pusztítást végzett az SZDSZ oktatáspolitikája a magyar lelkekben:

Sikerült elérni, hogy egy ideig nem tanították az 1956-os eseményeket a magyar iskolákban, gyakorlatilag a magyar királyok életét nem kellett alapjaiban ismerni, nagyobb hangsúlyt helyeztek az egyetemes történetre, mint a magyar történelem legnagyobb alakjainak a bemutatására.”

De a műsorból kiderült az is, hogy talán már Szerb Antal is SZDSZ-es lehetett, mert valamilyen rejtélyes okból hosszabb könyvet írt a világirodalom történetéről (924 oldal), mint a magyar irodalomtörténetről (552 oldal). Egyébként Lomnicinek ez az ordító különbség már gimisként is feltűnt.   

„Az irodalomban is, azt hiszem, hogy nagyobb hangsúlyt kapott az egyetemes irodalom, a nemzetközi irodalom sok esetben, mint például a hazai. Kedvenc példám, hogy Szerb Antal világirodalmi kötete az többszörösen vastag, mint a magyar irodalomról szóló monográfiája. Számomra ez is szembeötlő volt már gimnazista koromban. És ez volt az ajánlott irodalom az irodalomórákhoz” 

- állapította meg az irodalomban is otthonosan mozgó szakértő.  

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót