Halle Berry elnézést kért, amiért majdnem elvállalt egy szerepet, amiben transz férfit kellett volna játszania

a hetedik művészet
2020 július 07., 16:21

Halle Berry hétfőn bejelentette a Twitteren, hogy már nem pályázik a filmszerepre, amiben egy transz férfit kellett volna eljátszania egy eddig meg nem nevezett filmben, ami a női főszereplő férfivé alakulásáról szólna. A színésznőt számos kritika érte a közösségi médiában, miután bejelentette, hogy gondolkodik a szerep megpályázásán, mondván, cisz nőként nem játszhatja hitelesen a karaktert.

Berry hétfőn a bejelentése mellett elnézést kért azért is, hogy gondolkodott a szerep elvállalásán, azt mondta, ő LMBTQ-szövetségesnek tartja magát, és igyekszik így is viselkedni, és már belátja, hogy nem kellett volna pályáznia a szerepre, és hogy ezekben a szerepekben inkább a transz közösségnek kellene érvényesülnie.

A színésznő háláját is kifejezte azok felé, akik az utóbbi napokban konstruktív kritikát fogalmaztak meg a döntésével kapcsolatban, és rávezették, mit látott korábban rosszul. Erre válaszol több LMBTQ-szervezet és aktivista is köszöntet mondott a színésznőnek, amiért hallgatott rájuk. (CNN, Guardian)