Halle Berry elnézést kért, amiért majdnem elvállalt egy szerepet, amiben transz férfit kellett volna játszania

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Halle Berry hétfőn bejelentette a Twitteren, hogy már nem pályázik a filmszerepre, amiben egy transz férfit kellett volna eljátszania egy eddig meg nem nevezett filmben, ami a női főszereplő férfivé alakulásáról szólna. A színésznőt számos kritika érte a közösségi médiában, miután bejelentette, hogy gondolkodik a szerep megpályázásán, mondván, cisz nőként nem játszhatja hitelesen a karaktert.

Berry hétfőn a bejelentése mellett elnézést kért azért is, hogy gondolkodott a szerep elvállalásán, azt mondta, ő LMBTQ-szövetségesnek tartja magát, és igyekszik így is viselkedni, és már belátja, hogy nem kellett volna pályáznia a szerepre, és hogy ezekben a szerepekben inkább a transz közösségnek kellene érvényesülnie.

A színésznő háláját is kifejezte azok felé, akik az utóbbi napokban konstruktív kritikát fogalmaztak meg a döntésével kapcsolatban, és rávezették, mit látott korábban rosszul. Erre válaszol több LMBTQ-szervezet és aktivista is köszöntet mondott a színésznőnek, amiért hallgatott rájuk. (CNN, Guardian)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér