Halle Berry elnézést kért, amiért majdnem elvállalt egy szerepet, amiben transz férfit kellett volna játszania

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Halle Berry hétfőn bejelentette a Twitteren, hogy már nem pályázik a filmszerepre, amiben egy transz férfit kellett volna eljátszania egy eddig meg nem nevezett filmben, ami a női főszereplő férfivé alakulásáról szólna. A színésznőt számos kritika érte a közösségi médiában, miután bejelentette, hogy gondolkodik a szerep megpályázásán, mondván, cisz nőként nem játszhatja hitelesen a karaktert.

Berry hétfőn a bejelentése mellett elnézést kért azért is, hogy gondolkodott a szerep elvállalásán, azt mondta, ő LMBTQ-szövetségesnek tartja magát, és igyekszik így is viselkedni, és már belátja, hogy nem kellett volna pályáznia a szerepre, és hogy ezekben a szerepekben inkább a transz közösségnek kellene érvényesülnie.

A színésznő háláját is kifejezte azok felé, akik az utóbbi napokban konstruktív kritikát fogalmaztak meg a döntésével kapcsolatban, és rávezették, mit látott korábban rosszul. Erre válaszol több LMBTQ-szervezet és aktivista is köszöntet mondott a színésznőnek, amiért hallgatott rájuk. (CNN, Guardian)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót