Húsz embert gyanúsítanak korrupcióval a Mozaik utcai műszaki állomás ügyében

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények, vagyis korrupció gyanújával folytat nyomozást a Budapesti Regionális Nyomozó ügyészség, melyben összesen húsz embert gyanúsítottak meg. Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője közleményében ugyan nem nevezte meg, de a fővárosi kormányhivatal keddi közlése alapján azonosítható, hogy az ügyészség a Mozaik utcai műszaki vizsgaállomáson tapasztalt visszaélések gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

Keresztes tájékoztatása szerint azt gyanítják, hogy a műszakiztatást végző kormánytisztviselők és kormányzati ügykezelők több, autókereskedelemmel foglalkozó személlyel abban állapodtak meg 2020. januárját megelőzően, hogy rendszeres kenőpénz fejében soron kívül vizsgáztatják le a gépjárműveket, és elnézik a vizsgák során felmerülő szabálytalanságokat.

A korrupciós díjszabás függöt a szabálytalanság mértékétől és a gépjármű kategóriájától is, így akár napi százezer forinttal is gazdagodhattak a megkent ügyintézők.

Kedden a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Készenléti Rendőrség munkatársai csaptak le több helyszínen, a kutatások során jelentős mennyiségű készpénzt foglaltak le, illetve több ingatlant, gépkocsit és bankszámlát zároltak, összesen mintegy 250 millió forint értékben.

Az ügyészség 12 kormánytisztviselő őrizetét rendelte el, és 11 személy esetében indítványozott további kényszerintézkedést. (Via MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér