Holtan került elő Szöul csütörtök délelőtt eltűnt polgármestere

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Holtan találtak rá Park Vonszunra, a dél-koreai Szöul polgármesterére csütörtökön egy a város északi részén található erdőben - írja az AP hírügynökség, a szöuli rendőrség hivatalos tájékoztatására hivatkozva.

Park eltűnését csütörtökön jelentette be lánya, akinek aggodalmát csak fokozta, hogy apja egy „végrendelet-szerű levelet” hagyott maga után.  Az AP jelentése szerint a rendőrség Szöul Szungbuk kerületében kezdte kutatni a polgármestert, mert a mobiltelefonja, mely időközben kikapcsolódott, utoljára innen jelentkezett be.

Az AP érdeklődésére a szöuli városháza megerősítette, hogy Park csütörtökön nem ment munkába. Mint mondták, a polgármester tisztázatlan okokból minden programját lemondta, köztük az elnöki hivatal egyik munkatársával tervezett találkozóját is.

Park, a polgárjogi aktivista és emberi jogi ügyvéd 2011 óta volt Szöül polgármestere. A város történetében ő volt az első, akit harmadik ciklusára is megválasztottak, mi több, a 2022-es elnökválasztás egyik esélyesének tartottak.

Népszerűségét növelte, hogy polgármesterként is megmaradt emberi jogi aktivistának, gyakran és hangosan bírálva az országban egyre növekvő gazdasági és társadalmi egyenlőtlenséget, illetve a politikai és az üzleti elit korrupt kapcsolatát.

Halálának körülményeiről a rendőrség egyelőre nem árult el több részletet.

Az öngyilkosság megelőzhető. Ha bajban van, lelki gondok, sötét gondolatok nyomasztják, kérhet segítséget!

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó