Holtan került elő Szöul csütörtök délelőtt eltűnt polgármestere

külföld
2020 július 09., 16:49

Holtan találtak rá Park Vonszunra, a dél-koreai Szöul polgármesterére csütörtökön egy a város északi részén található erdőben - írja az AP hírügynökség, a szöuli rendőrség hivatalos tájékoztatására hivatkozva.

Park eltűnését csütörtökön jelentette be lánya, akinek aggodalmát csak fokozta, hogy apja egy „végrendelet-szerű levelet” hagyott maga után. Az AP jelentése szerint a rendőrség Szöul Szungbuk kerületében kezdte kutatni a polgármestert, mert a mobiltelefonja, mely időközben kikapcsolódott, utoljára innen jelentkezett be.

Az AP érdeklődésére a szöuli városháza megerősítette, hogy Park csütörtökön nem ment munkába. Mint mondták, a polgármester tisztázatlan okokból minden programját lemondta, köztük az elnöki hivatal egyik munkatársával tervezett találkozóját is.

Park, a polgárjogi aktivista és emberi jogi ügyvéd 2011 óta volt Szöül polgármestere. A város történetében ő volt az első, akit harmadik ciklusára is megválasztottak, mi több, a 2022-es elnökválasztás egyik esélyesének tartottak.

Népszerűségét növelte, hogy polgármesterként is megmaradt emberi jogi aktivistának, gyakran és hangosan bírálva az országban egyre növekvő gazdasági és társadalmi egyenlőtlenséget, illetve a politikai és az üzleti elit korrupt kapcsolatát.

Halálának körülményeiről a rendőrség egyelőre nem árult el több részletet.

Az öngyilkosság megelőzhető. Ha bajban van, lelki gondok, sötét gondolatok nyomasztják, kérhet segítséget!