A magyar adatok szerint továbbra is sziget vagyunk a koronavírus tengerén

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Mindössze 3 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést - írja napi jelentésében az operatív törzs. 

A szomszédos országokban nem ilyen kedvezőek a hivatalos statisztikák, már Szlovákiában sem, Romániában például soha nem volt annyi új regisztrált fertőzött, mint tegnap. Tegnapi adatok szerint az új fertőzöttek száma: 

  • Ukrajna 810
  • Románia 614
  • Szerbia 266  
  • Csehország 105
  • Ausztria 102 
  • Horvátország 91
  • Szlovákia 53
  • Szlovénia 13

Nálunk tegnap 10 új eset volt, ez csökkent ma háromra. Az elmúlt 5 napban Budapesten nem regisztráltak egyetlen egy új koronást sem. (Csongrádban, Bács-Kiskunban és Borsodban van egy-egy új fertőzött.)

Két idős, krónikus beteg hunyt el, ezzel 593-re emelkedett a járvány magyarországi áldozatainak a száma.  133 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen. 

Az aktív esetek száma is nő a szomszédos országokban, nálunk kis megtorpanás után jelentős csökkenésről számolt be az operatív törzs, köszönhetően az elmúlt 24 órában gyógyultnak nyilvánított 54 korábbi fertőzöttnek. 

Az operatív törzs ma délig ad le egy jelentést Orbán Viktornak, ami számba veszi a lehetőségeket, hogy a környékünkön ismét terjedő vírus ellen milyen intézkedéseket kell hozni. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér