Meghalt Koncz Ferenc országgyűlési képviselő

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel
Koncz Ferenc 2018-ban. Fotó: Facebook

Péntek délelőtt közlekedési balesetben életét veszítette Koncz Ferenc országgyűlési képviselő - írja a Borsod 24. A lap szerint Koncz motorozás közben nekiütközött Legyesbénye polgármester autójának. A police.hu-n ma megjelent egy baleseti hír, amire ez a leírás illik. Eszerint péntek délelőtt Bekecsen, a Legyesbényével szomszédos településen egy asszony megfordult az autójával, eközben pedig összeütközött egy motoros férfival.

Koncz Ferenc a Fidesz országgyűlési képviselője, Szerencs korábbi polgármestere, 60 éves volt. 

Koncz 1998 és 2002 között volt először országgyűlési képviselő, másodszor 2004-ben lett a parlament tagja, miután Gyürk András EP-képviselő lett. 2010-ben Szerencs polgármesterének választották, 2014-ben újra bizalmat kapott. A polgármesterséget választotta a parlamenti képviselőség helyett, de 2018-ban a Fidesz őt indította az elítélt Mengyi Roland választókörzetében, a Borsod megyei 6-osban. 49,3 százalékkal nyerte a parlamenti mandátumot, megelőzve 18 képviselőjelöltet. Szerencs polgármesteri széket aztán belső fideszes harcok miatt a párt elveszítette tavaly októberben. 

„Képviselőtársunkat a frakció saját halottjának tekinti, és osztozik a család fájdalmában” - közölte a Fidesz.

Orbán Viktor is elbúcsúzott a képviselőtől a Facebookján.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó