Péntektől nem kell karanténba mennie azoknak, akik Magyarországról Angliába utaznak

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Pénteken megszűnt a Magyarországról és számos más országból Angliába és Skóciába utazók karanténkötelezettsége.

A brit közlekedési minisztérium által összeállított listán 59 olyan ország szerepel, amelyek esetében London péntektől feloldotta az Angliába beutazókra érvényes, 14 napos elkülönítést előíró karanténszabályozást.

Nicola Sturgeon skót miniszterelnök csütörtök este bejelentette, hogy a skót kormány 57 ország - köztük Magyarország - esetében átvette és Skóciára is érvényesnek tekinti a brit kormány döntését, de Szerbiát és Spanyolországot kihúzta listáról, mert e két ország esetében továbbra is aggodalomra ad okot a Covid-19-helyzet.

Az angliai és a skóciai karanténelőírás alól mentesített országok között van Magyarország mellett Csehország, Lengyelország, Németország, Franciaország és Olaszország. Nem szerepel viszont Portugália, Svédország, az Egyesült Államok és Kína, a közép- és kelet-európai országok közül Szlovákia, Szlovénia, Bulgária, Románia és Oroszország.

A karanténkötelezettség alól azok a beutazók mentesülhetnek, akik az érkezésük előtti 14 napban nem jártak olyan országokban, amelyek nem szerepelnek a listán.

Azoknak, akik jártak ilyen országokban az érkezésük előtti 14 napban, addig kell karanténban tartózkodniuk, ha Angliába vagy Skóciába utaznak, amíg nem telik el 14 nap attól a naptól számítva, amikor elhagyták a listán nem szereplő országokat. (MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér