Trump szerint Biden képtelen lenne átmenni a kognitív képességeit vizsgáló teszten

külföld
2020 július 10., 10:28

Donald Trump visszatért egyik kedvelt támadási eszközéhez Joe Bidennel szemben: arról beszélt a Fox News egyik műsorában, hogy a demokraták elnökjelöltje képtelen lenne átmenni egy teszten, ami a kognitív képességek működését méri.

Mint az Independent írja, akár a 74 éves Trumpot választják újra ősszel, akár a jelenleg jóval esélyesebbnek tűnő 77 éves Biden nyer, mindenképpen az Egyesült Államok legidősebb megválasztott elnökének számítanak majd.

Biden múlt héten egy kérdésre válaszolva mondta el egy rendezvényen, hogy rendszeresen tesztelik a kognitív képességeit, és alig várja, hogy összevesse a saját képességeit Trumpéval szemben.

Trump viszont most arról beszélt a Fox-on, hogy ez kizárt, mert Biden nem tudna átmenni egy ilyen teszten. Ehhez képest, tette hozzá Trump, ő éppen most vett részt egy teszten, és óriási sikerrel vette az akadályt. Trump szerint azt mondták neki, hogy ez hihetetlen teljesítmény volt a részéről, és nem nagyon akad, aki képes lenne még erre. Az amerikai elnök szerint Bidennek is ugyanennek a tesztnek kéne nekifutnia, de nyilván nem sikerülne neki.

Trump egy 2018-as, híressé vált Twitter-posztjában már alaposabban kifejtette gondolatait a saját intelligenciájával kapcsolatban. Mint akkor írta:

„tulajdonképpen két igazán komoly értéket birtokoltam egész életemben, a szellemi szilárdságot (stabilitást) és azt, hogy igen-igen eszes vagyok. A megbukott Hillary Clinton is megpróbálta kijátszani ellenem ezeket a tulajdonságokat, de mint tudjuk, porig alázta magát. NAGYON sikeres üzletemberből lettem elsőszámú tévésztár majd az USA elnöke (első próbálkozásra!). Azt hiszem, emiatt nemcsak hogy eszesnek, hanem kifejezetten zseninek kéne engem tartani... és egy igen stabil zseninek!”