Trump szerint Biden képtelen lenne átmenni a kognitív képességeit vizsgáló teszten

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Donald Trump visszatért egyik kedvelt támadási eszközéhez Joe Bidennel szemben: arról beszélt a Fox News egyik műsorában, hogy a demokraták elnökjelöltje képtelen lenne átmenni egy teszten, ami a kognitív képességek működését méri. 

Mint az Independent írja, akár a 74 éves Trumpot választják újra ősszel, akár a jelenleg jóval esélyesebbnek tűnő 77 éves Biden nyer, mindenképpen az Egyesült Államok legidősebb megválasztott elnökének számítanak majd. 

Biden múlt héten egy kérdésre válaszolva mondta el egy rendezvényen, hogy rendszeresen tesztelik a kognitív képességeit, és alig várja, hogy összevesse a saját  képességeit Trumpéval szemben.

Trump viszont most arról beszélt a Fox-on, hogy ez kizárt, mert Biden nem tudna átmenni egy ilyen teszten. Ehhez képest, tette hozzá Trump, ő éppen most vett részt egy teszten, és óriási sikerrel vette az akadályt. Trump szerint azt mondták neki, hogy ez hihetetlen teljesítmény volt a részéről, és nem nagyon akad, aki képes lenne még erre. Az amerikai elnök szerint Bidennek is ugyanennek a tesztnek kéne nekifutnia, de nyilván nem sikerülne neki. 

Trump egy 2018-as, híressé vált Twitter-posztjában már alaposabban kifejtette gondolatait a saját intelligenciájával kapcsolatban. Mint akkor írta: 

„tulajdonképpen két igazán komoly értéket birtokoltam egész életemben, a szellemi szilárdságot (stabilitást) és azt, hogy igen-igen eszes vagyok. A megbukott Hillary Clinton is megpróbálta kijátszani ellenem ezeket a tulajdonságokat, de mint tudjuk, porig alázta magát. NAGYON sikeres üzletemberből lettem elsőszámú tévésztár majd az USA elnöke (első próbálkozásra!). Azt hiszem, emiatt nemcsak hogy eszesnek, hanem kifejezetten zseninek kéne engem tartani... és egy igen stabil zseninek!”

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó