Zaklatással vádolhatták Szöul polgármesterét, akit holtan találtak egy erdőben

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel
Fotó: ED JONES/AFP

Koreai sajtóhírek szerint Park Vonszunt, Szöul polgármesterét, akit csütörtökön holtan találtak egy erdőben, nemrég zaklatással vádolta meg volt titkárnője. A hírek szerint hivatalosan is panaszt tett ellene azért, mert többször is megfogta őt, és „helytelen tartalmú” üzeneteket küldött neki. A rendőrség egyelőre nem erősítette meg az értesülést.

Park Vonszun holttesttét Szöul északi részén találták meg egy erdőben. Eltűnését csütörtökön jelentette be lánya, miután apja egy „végrendelet-szerű levelet” hagyott maga után. A polgármester eltűnése előtt minden programját lemondta.

Park polgárjogi aktivistából és emberi jogi ügyvédből lett 2011-ben Szöul polgármestere. A város történetében ő volt az első, akit harmadik ciklusára is megválasztottak, a 2022-es elnökválasztás egyik esélyesének is tartották. Koreát sokkolta a halála. (Korea Times)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó