Az Emmi gyártat műsort Mészáros Beatrix tévéjére

media
2020 július 11., 15:19

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2020 májusában 9,6 millió forintért szerződött A mi kis családunk című dokureality filmsorozat elkészítésére – írja a hvg.hu a tárca által nyilvánosságra hozott szerződéslistára hivatkozva.

Mint írják, az Emmi egyszer már kötött hasonló szerződést ugyanezzel a céggel (Preport PR Kommunikációs Kft.) 2019 decemberében a „Mi családunk értékközpontú családi dokureality filmsorozat elkészítésére”, akkor 10,4 millió forintért – a cím alapján lehet ugyanannak a sorozatnak az első évada.

A sorozatot a Life TV vetíti, ami Mészáros Beatrix tévécsatornája.

A mi kis családunkat a Life TV saját gyártású műsorként kezeli, de korábban arról nem esett szó, hogy a sorozat elkészítésében az Emmi bármilyen módon részt vesz.

A hvg.hu cikke szerint a csatorna január 28-án harangozta be a Facebookon, hogy a sorozat a második évaddal folytatódik, egyszersmind jelentkezőket várt, mivel a sorozat elvben igazi családok igazi problémáival foglalkozik. Az Emmi a maga szerződésének hatályát május 13-a és június 10-e közé datálta a Preport Kft-vel. Nem támogatási, hanem vállalkozási szerződésről van szó, tehát a minisztérium nem támogatást nyújt egy projekthez, hanem vállalkozási szerződés keretében fizet.

Épp így történt egy korábbi Emmi-szerződés esetében is. Azt a tárca 2019. december 4-e és 5-e közé datálta (igen: egész pontosan egy napos időtartamra). Az első évad első része pedig november 26-án, vagyis a szerződés hatályba lépése előtt már a YouTube-on is elérhető volt. Ráadásul nem a Life TV YouTube-csatornáján, hanem a Családbarát Magyarországén. Létezik egy Családbarát Ország Kft. nevű állami cég, de a csatorna nem az övék, hanem az Emmi Család és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárságáé – közölték a hvg.hu-val. A Life TV viszont a saját aloldalán a Családbarát Magyarország csatornájáról illeszti be a videókat. Ezeken a Life TV logója szerepel, a stáblistán pedig a Life TV tulajdonosa, a Media Vivantis Zrt. látható. Az Emmi közreműködésére mindössze a stáblista után felvillanó Családbarát Magyarország logó utal.

A portál megkereste az Emmit, a Media Vivantist és a Preportot, de kérdéseikre érdemben nem válaszoltak.