Trump kegyelmet adott elítélt extanácsadójának

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Donald Trump amerikai elnök kegyelemben részesítette korábbi tanácsadóját, Roger Stone-t, akinek jövő kedden kellett volna börtönbe vonulnia, miután a 2016-os Trump-kampány fölötti orosz befolyást vizsgáló Mueller-vizsgálat nyomán bűnösnek találták abban, hogy hazudott a Kongresszusnak, akadályozta az igazságszolgáltatást és befolyásolta a tanúkat.

A 67 éves Stone haladékot kért a börtönbüntetés elkezdésére, de ezt a bíróság elutasította. Az elnök kegyelmével azonban szintén nem kell börtönbe vonulnia, ezért Stone a BBC szerint pezsgőzve ünnepelt barátai körében Floridában.

A Fehér Ház közleményében azzal indokolták az elnöki kegyelmet, hogy Stone csak a Mueller-féle „boszorkányüldözés” áldozata, és azért ítélték börtönre, mert az ügyészek frusztráltak voltak, amiért senki mást nem tudtak elkapni. (BBC)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér