Valószínűleg egy eddig nem ismert kórokozó miatt pusztulnak el az elefántok Botswanában

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Egy új, eddig nem ismert kórokozó okozhatja az elefántok tömegek pusztulását az afrikai országban - erről a Bloomberg ír.

 Ahogy arról korábban mi is írtunk, senki sem tudja, mi lehet az oka, hogy tömegesen halnak meg az állatok az országban. Botswana viszont most azt közölte, egy új kórokozó lehet a ludas. Sehol máshol nem él olyan sok elefánt, mint Botswanában, így a jelenség meglehetősen aggasztó. 

Oduetse Koboto környezetvédelmi miniszter egy sajtótájékoztatón közölte, az elhullott állatok teteméből vett mintákat Zimbabwéba küldtek, és a laboratóriumi vizsgálatok eredményeit össze fogják vetni a dél-afrikai laboratóriumok eredményeivel. Az üggyel kapcsolatban jövő héten várható bejelentés. 

Eddig 281 elefánt tetemét találták meg a kormányzat közlése szerint. Egy nonprofit szervezet szerint azonban legalább 356 állat halhatott már bele a titokzatos betegségbe. 

Az első vizsgálatok kizárták, hogy bármilyen eddig ismert betegség okozná az állatok halálát, így nem maradt más lehetőség, mint hogy valószínűleg egy új kórokozó a felelős.

A becslések szerint 135 ezer elefánt él Botswanában. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó