Tömeges bukás volt egy balatonfelvidéki bicikliversenyen

baleset
2020 július 12., 11:09

Óriási tömegbukás az 1. Gella Kupán, rögtön a rajt után az első körben a Tótvázsony és Balatonszőlős közti lejtmenetben - írta ki Facebookon az egyik résztvevő, Szilasi László.

Ő horrorjelenetekről számolt be, azt írta, hogy „sok versenyen láttam bukást, de itthon hasonlót se. Az erdő úgy nézett ki, mint egy horrorfilm. Vér mindenhol, törött bringák tömkelege. Szerintem kb. 50-en elestünk. Én is a patakmederbe zuhantam, megúsztam zúzódásokkal és egy ripityára tört sisakkal”.

A hozzászólók szerint szerencsétlen megoldás volt, hogy együtt indították a profikat és az amatőröket, és nem sokkal a raj után jött egy meredek lejtő. Többen azt írták, hogy ők 80 km/óra felett haladtak, amikor mögöttük a bukás volt.

Számos mentő érkezett a helyszínre és több mentőhelikopter is.

Az Indexnek Prohászka Attila, az egyik szervező, a Somogy Megyei Kerékpáros Szövetség vezetője azt mondta, hogy versenybaleset történt. (Van, aki úgy tudja, hogy defekt miatt esett el egy versenyező, és rántott magával többeket, de hallani azt is, hogy a padka dobhatta meg az egyik biciklis kerékpárját.)

Az biztos, hogy 50 körüli a sérültek száma. Közülük Prohászka Attila szerint 15-16 embert vittek kórházba a mentősök tájékoztatása szerint (van olyan sérült, akinek a mentősök 20-22 kórházba szállítottról beszéltek.)

Elterjedtek hírek súlyos sérültekről is. Prohászka azt mondta, hogy a mentősöktől származó információi szerint nagy valószínűséggel senkinek sincs maradandó sérülése, de biztosat erről csak néhány nap múlva lehet tudni.