Tömeges bukás volt egy balatonfelvidéki bicikliversenyen

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Óriási tömegbukás az 1. Gella Kupán, rögtön a rajt után az első körben a Tótvázsony és Balatonszőlős közti lejtmenetben - írta ki Facebookon az egyik résztvevő, Szilasi László. 

Ő horrorjelenetekről számolt be, azt írta, hogy „sok versenyen láttam bukást, de itthon hasonlót se. Az erdő úgy nézett ki, mint egy horrorfilm. Vér mindenhol, törött bringák tömkelege. Szerintem kb. 50-en elestünk. Én is a patakmederbe zuhantam, megúsztam zúzódásokkal és egy ripityára tört sisakkal”.

A hozzászólók szerint szerencsétlen megoldás volt, hogy együtt indították a profikat és az amatőröket, és nem sokkal a raj után jött egy meredek lejtő. Többen azt írták, hogy ők 80 km/óra felett haladtak, amikor mögöttük a bukás volt. 

Számos mentő érkezett a helyszínre és több mentőhelikopter is. 

Az Indexnek Prohászka Attila, az egyik szervező, a Somogy Megyei Kerékpáros Szövetség vezetője azt mondta, hogy versenybaleset történt. (Van, aki úgy tudja, hogy defekt miatt esett el egy versenyező, és rántott magával többeket, de hallani azt is, hogy a padka dobhatta meg az egyik biciklis kerékpárját.)

Az biztos, hogy 50 körüli a sérültek száma. Közülük Prohászka Attila szerint 15-16 embert vittek kórházba a mentősök tájékoztatása szerint (van olyan sérült, akinek a mentősök 20-22 kórházba szállítottról beszéltek.)

Elterjedtek hírek súlyos sérültekről is. Prohászka azt mondta, hogy a mentősöktől származó információi szerint nagy valószínűséggel senkinek sincs maradandó sérülése, de biztosat erről csak néhány nap múlva lehet tudni. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér