Petíciót indítottak a családi pótlék megduplázásáért

család
2020 július 13., 10:56

A Méltó Megélhetés Munkacsoport – amihez több civil szervezet is csatlakozott – az ahang.hu-n petíciót indított a családi pótlék megduplázásáért. Nyílt levélben fordultak Orbán Viktor miniszterelnökhöz, az Emmit vezető Kásler Miklóshoz, Novák Katalin családügyi államtitkárhoz és Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkárhoz, hogy a mostani helyzetben kiemelten kezeljék, és gondolják át a családi pótlék megduplázásának ügyét.

„Annak érdekében, hogy Magyarországon 1,8 millió gyermek a COVID-19 járvány alatti és utáni időszakban is egészségesen és harmonikusan fejlődjön, elengedhetetlen a családi pótlék megduplázása. A járványhelyzetben a családok gyermekekkel kapcsolatos költségei jelentősen megnövekedhettek, a már a válság előtt is nehéz és hátrányos helyzetben élő családok még kilátástalanabb helyzetbe kerültek. A családi pótlékra viszont minden gyerekes család jogosult, így a krízisben lévő, legveszélyeztetettebb családok is” – írják.

Arra is felhívják a figyelmet, hogy a családi pótléknak nem csak a családok védelmében és a gyerekszegénység leküzdésében van kiemelt szerepe, hanem „a gazdasági-társadalmi krízis elkerülésének is fontos eszköze”.