2400 embert rúg ki a Swatch Group

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A koronavírus és a megcsappanó forgalom miatt világszerte 2400 munkavállalójától szabadul meg a Swatch. Az Omega és a Longines karórákat is gyártó svájci vállalat idén most először veszteséges 1983-as alapítása óta, ezért döntöttek úgy a vezetői, hogy változtatnak a korábbi válságokban követett stratégiájukon. 2009-ben ugyanis alig bocsátottak el embereket, mondván, annál nehezebb lesz megfelelő munkaerőt találni, ha a gazdaság újra talpra áll, most azonban a cég pénzügyi eredményeit látva más a helyzet, azt mondják, nem tudnak túlélni elbocsátások nélkül. 2020 első félévében 43 százalékkal estek a bevételeik.

A Swatch Group elsősorban bolti eladókat küld el, gyári munkásait megtartja.

Az intézkedés keretében a cégcsoport végleg bezárja hongkongi üzleteit is, valamint soka azokból, amik a Swatch és a Calvin Klein órákat árulják. Az Omega és Longines boltok többsége megmarad. (Bloomberg)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér