Megtagadta a belarusz ellenzék elnökjelöltjének nyilvántartásba vételét a helyi választási bizottság

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel
Viktar Babarika belarusz üzletember, az ellenzék elnökjelöltje.Fotó: Belgazprombank / Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

Elutasította a belarusz ellenzék elnökjelöltje, Viktar Babarika nyilvántartásba vételét a belarusz választási bizottság. Babarika így nem indulhat az augusztus 9-i elnökválasztásokon az országot 1994 óta irányító egykori téeszelnök, Aljakszandr Lukasenka ellen. Ezzel gyakorlatilag garantálták is, hogy Lukasenka - akit a régi szép időkben Európa utolsó diktátoraként emlegettek - újabb ciklusra az ország elnöke maradhasson.

Babarikát a függetlenséggel nem gyanúsítható belarusz igazságszolgáltatás pénzmosással vádolja, négy hete le is tartóztatták azzal a váddal, hogy 430 millió dollárnyi vagyont menekített ki az országból. Arról, hogy mi folyik Belaruszban, Bede Márton írt bővebben. (Via Reuters)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó