Ami a hot dogot illeti, lassan elérünk emberi teljesítőképességünk határához

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

James Smoliga, az észak-karolinai High Point University kutatója fontos tudományos eredményt közölt a minap. Azt állítja, az emberiség lassan eléri azt a maximumot, amennyi hot dogot 10 perc alatt meg lehet enni, ez pedig nem valami jó hír az evőversenyek szerelmeseinek. Munkája során Smoliga arra jutott, egy átlagember valószínűleg maximum úgy 83 hotdogot tud magába tömni 10 perc alatt. 

Ez viszont azt jelenti, hogy alig 10 hotdognyira vagyunk a felső határtól, 

ugyanis a jelenlegi világrekord 74 darab hot dog 10 perc alatt. A rekordot Joey Chestnut állította fel 2018-ban, New Yorkban. Ez azt jelenti, hogy 24 ezer kalóriát fogyasztott el csupán tíz perc alatt.

Tanulmányához Smoliga a híres New York-i hotdog-evőverseny adatait elemezte 39 évre visszamenőleg. 

Joey Chestnut éppen felállítja a világrekordot 2018. július 4-én, a függetlenség napján.Fotó: EDUARDO MUNOZ ALVAREZ/AFP

(Newsweek)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér