Egy apa és egy anya szexuálisan bántalmazták négy saját gyereküket

bűnügy
2020 július 15., 05:02

A Pest Megyei Főügyészség indítványozta egy apa, egy anya és egy nagymama letartóztatását, akik közül az apa és az anya szexuális cselekmények eltűrésére kényszerítették négy saját gyermeküket. A legidősebb gyermek alig múlt hatéves a cselekmények idején. A nagymama a cselekmények alatt bátorította a gyermekeket a szülők kívánsága szerinti viselkedésre.

A megalapozott gyanú szerint a szülők együtt nevelték négy gyermeküket és amellett, hogy kendőzetlenül éltek előttük szexuális életet, 2017 nyarán arra kényszerítették őket, hogy velük, illetve a gyermekek az ő jelenlétükben egymással is szexuális cselekményeket végezzenek. Amikor a gyermekek vonakodtak végrehajtani a szülők utasításait, akkor a szülők bántalmazták őket. A kényszerítő cselekményeknél szintén jelen lévő nagymama biztatta a sértetteket a szülők által kért magatartás tanúsítására.

Emellett a szülők szintén a fenti időszakban többször elküldték együtt a gyermekeket pénzt koldulni az egyik helyi élelmiszeráruházhoz.

A szülőket és a nagymamát négy rendbeli tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére, erőszakkal, azonos alkalommal, egymás cselekményéről tudva, többek által elkövetett szexuális erőszak bűntettével, valamint kiskorú veszélyeztetésének bűntettével gyanúsították meg.

A Pest Megyei Főügyészség az elkövetők letartóztatását az eljárási jelenlétük biztosítása, valamint a tanúk befolyásolásának elkerülése érdekében és részben a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta.