Mégsem kell 13 milliárd eurós bírságot fizetnie az Apple-nek

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Az  Európai Bíróság szerdán az Apple-nek adott igazat az írországi adófizetési ügyben, ennek értelmében mégsem kell a cégnek kifizetnie a 13 milliárd eurós bírságot. 

Az Apple két írországi cégét négy évvel ezelőtt büntette az Európai Bizottság ezzel a gigantikus bírsággal. Az Apple 2003 óta lényegében nem fizetett adót a cég termékeinek európai eladásai után. Az Európai Bíróság mai döntésével megsemmisítette az akkori döntést. Írország végig az Apple mellett állt, és bírálta az EU-t, mondván, bele akarnak avatkozni a belügyeikbe. Most a dublini kormány üdvözölte a bíróság döntését.

(Reuters)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó