Mégsem kell 13 milliárd eurós bírságot fizetnie az Apple-nek

Az  Európai Bíróság szerdán az Apple-nek adott igazat az írországi adófizetési ügyben, ennek értelmében mégsem kell a cégnek kifizetnie a 13 milliárd eurós bírságot. 

Az Apple két írországi cégét négy évvel ezelőtt büntette az Európai Bizottság ezzel a gigantikus bírsággal. Az Apple 2003 óta lényegében nem fizetett adót a cég termékeinek európai eladásai után. Az Európai Bíróság mai döntésével megsemmisítette az akkori döntést. Írország végig az Apple mellett állt, és bírálta az EU-t, mondván, bele akarnak avatkozni a belügyeikbe. Most a dublini kormány üdvözölte a bíróság döntését.

(Reuters)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó