Nandu csípte meg a kertjében sétálgató, koronavírusos brazil elnököt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A nandu a struccalakúak rendjébe tartozó, repülni képtelen madár. Megjelenésében meglehetősen struccszerű, annyi a különbség, hogy kisebb, három lábujja van, és tollas a feje meg a combja. Egy ilyen élőlény csípte meg helyi hírek szerint az éppen a koronavírussal birkózó Jair Bolsonarót, amikor egészségügyi sétát tett a kertjében, és az állatokat etette. A helyi sajtó fotókkal is szolgált az incidensről.

Bolsonaro július 7-én jelentette be, hogy megfertőződött a vírussal, amit ő maga nem tart különösebben veszélyesnek, annak ellenére sem, hogy Brazíliában eddig több mint 65 ezer koronavírus-fertőzött halt meg, a fertőzöttek száma pedig 1,6 millión is túl van. Az elnök saját bevallása szerint rosszul viseli a bezártságot, és újabb tesztet akar csinálni, hátha az negatív lesz, és újra emberek közé mehet.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó