Nem ismerte el bűnösségét Ghislaine Maxwell, Epstein volt barátnője

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Maxwell, akire akár 35 év börtön is várhat, továbbra is őrizetben marad, miután óvadékkérelmét elutasították. A Guardian azt írja, Maxwellt videón keresztül hallgatta meg kedden a manhattani szövetségi bíróság, a nő pedig azt vallotta, nem bűnös az ellene felhozott vádakban. 

Maxwellt a vádak szerint segített Jeffrey Epsteinnek, a milliomos befektetőnek fiatalkorú lányokat felhajtani és beszervezni, hogy aztán ezek ellen a lányok ellen szexuális erőszakot kövessenek el.

Ghislaine Maxwell és Jeffrey EpsteinFotó: LAURA CAVANAUGH, HANDOUT/AFP

Óvadékkérelmét hosszas vitatkozás után végül elutasították. Az ügyészek arra hivatkoztak, nagy a veszélye, hogy Maxwell elhagyja az országot. A bíróság meghallgatta Maxwell néhány vádlóját is. Egyikük, egy anonim közleményben, melyet a bíróságon olvastak fel, Maxwellt szociopataként jellemezte, és azt írta, a nő bármire képes volt, hogy megszerezze azt, amire Epsteinnek szüksége volt. 

Az 58 éves Maxwell sokáig a háttérben maradt, a Guardian leírása szerint nem volt túl jó bőrben.

Maxwellt július 2-án tartóztatták le New Hampshire-i birtokán. A 17 oldalas vádirat szerint összesen hatrendbeli bűncselekménnyel vádolták meg, öt vádpontért külön-külön 5 évnyi börtönt kaphat, míg a hatodikért, hogy fiatalkorúakat szállított azért, hogy bűncselekménynek számító szexuális aktust létesíthessenek velük, akár 10 évet is. Maxwell korábban már tanúskodott Epstein ügyében, de a New York-i ügyészség szerint akkor szinte mindenben hazudott, ezért is vádat emelnek ellene. 

A per várhatóan két hétig fog tartani.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó