1,5 milliárdból újítottak fel egy iskolát, de az ebédlőt elfelejtették megcsinálni

eu
2020 július 15., 15:57

Az ATV arról számolt be, hogy ugyan Iregszemcse önkormányzata az iskola felújítására 1,5 milliárd forint EU-s támogatást kapott, de a tervekből kimaradt az étkező, így a gyerekeknek mindennap 1 km-t kell gyalogolniuk, hogy ebédet kapjanak.

photo_camera Forrás: ATV

A szülők sérelmezik, hogy lassan 40 éve nincs ebédlő az iskolában, és most lehetett volna, de elszalasztották a lehetőséget. Ráadásul a szülők szerint elfogadhatatlan, hogy a gyerekeknek mindig át kell kelniük a 65-ös úton, és ez kifejezetten balesetveszélyes.

Farkas János önkormányzati képviselő a televíziónak azt mondta, felkereste a Kliket, és elmondta, hogy mit hiányolnak a szülők és a gyerekeik, úgyhogy segítsenek nekik, és módosítsanak, de az volt a válasz, hogy a terv kész, már nem tudnak változtatni.

A falu pár képviselője megkereste Keresztes László Lórántot, az LMP parlamenti képviselőjét, hogy segítsen. Ő a lapnak azt mondta, megkereste a fideszes Süli Jánost, hogy a körzet kormánypárti, országgyűlési képviselőjeként segítsen az iskolán. (ATV)