Óriás hackertámadás érte a Twittert: Joe Biden, Bill Gates és Elon Musk fiókját is feltörték

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

„Visszaadok valamit a közösségnek. Küldj Bitcoint az alábbi címre, és megduplázva küldöm vissza. Ha ezer dollárt küldesz, kétezret kapsz vissza. Ez csak a következő 30 percre érvényes.”

Ez az üzenet jelent meg szerda délután Bill Gates, Kanye West, Elon Musk, Barack Obama, Joe Biden és más hírességek Twitter-oldalán, egy Bitcoin-címmel együtt. Ugyanezt lehetett látni az Uber és az Apple oldalán is. Az üzenet hackertámadás volt, az egyik legnagyobb az utóbbi időben. 

A Twitter hamar letörölte az üzenetek nagy részét, de volt, ahol újra megjelentek, ami azt mutatta, a cég nem volt ura a helyzetnek, írja a New York Times. A cég órákra felfüggesztette szolgáltatásainak egy részét, miközben próbálta leküzdeni a problémát. Arra jutottak, hogy a hackerek a Twitter belső rendszerébe jutottak be egyes alkalmazottak fiókjának feltörésével, és ezen keresztül irányították az akciót. Jack Dorsey, a cég igazgatója azt írta, nagyon kemény nap volt ez nekik, a cég pedig vizsgálja, milyen információk szivároghattak ki.

Egyelőre nem lehet tudni, ki áll a támadás mögött. A New York Times cikke szerint az akció egyszerre volt nagyon hatékony, és közben amatőr hangulatú a Bitcoin-üzenettel. A lapnak nyilatkozó titkosszolgálati forrás szerint ha egy külföldi állam állna mögötte, nagyobb káoszt próbáltak volna csinálni, az akció jellege inkább arra utal, hogy egyéni hackerek voltak. 

Donald Trump Twitter-fiókját nem érte támadás. A  Twitter részvényeinek tőzsdei értéke 4 százalékkal esett. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér