130 fiókot érint a Twittert ért hatalmas hackertámadás

Körülbelül 130 Twitter-fiókot érint a hatalmas hackertámadás, jelentette be a Twitter a lefolytatott vizsgálat után.

Csütörtökön írtunk arról, hogy a hatalmas hackertámadás érte a Twittert, ami olyan hírességek fiókját is érintette, mint Bill Gates, Kanye West, Elon Musk, Barack Obama és Joe Biden.

A támadók bejutottak a fiókokba, ahonnan posztolni is tudtak, így került ki több híresség falára is az az üzenet, hogy:

„Visszaadok valamit a közösségnek. Küldj Bitcoint az alábbi címre, és megduplázva küldöm vissza. Ha ezer dollárt küldesz, kétezret kapsz vissza. Ez csak a következő 30 percre érvényes.”

A Twitter egyelőre még vizsgálja, hogy milyen más, személyes adatokhoz férhettek még hozzá a támadók.

Az ügyben a san franciscoi FBI is nyomoz. Az eddigi becslések szerint a támadók akár 100 ezer dollárt is kicsalhattak az emberekből ezzel az üzenettel. (Reuters)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó