130 fiókot érint a Twittert ért hatalmas hackertámadás

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Körülbelül 130 Twitter-fiókot érint a hatalmas hackertámadás, jelentette be a Twitter a lefolytatott vizsgálat után.

Csütörtökön írtunk arról, hogy a hatalmas hackertámadás érte a Twittert, ami olyan hírességek fiókját is érintette, mint Bill Gates, Kanye West, Elon Musk, Barack Obama és Joe Biden.

A támadók bejutottak a fiókokba, ahonnan posztolni is tudtak, így került ki több híresség falára is az az üzenet, hogy:

„Visszaadok valamit a közösségnek. Küldj Bitcoint az alábbi címre, és megduplázva küldöm vissza. Ha ezer dollárt küldesz, kétezret kapsz vissza. Ez csak a következő 30 percre érvényes.”

A Twitter egyelőre még vizsgálja, hogy milyen más, személyes adatokhoz férhettek még hozzá a támadók.

Az ügyben a san franciscoi FBI is nyomoz. Az eddigi becslések szerint a támadók akár 100 ezer dollárt is kicsalhattak az emberekből ezzel az üzenettel. (Reuters)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó