Letartóztattak és rács mögé csuktak egy kengurut Floridában

Elfogtak és rács mögé csuktak egy kengurut Floridában a rendőrök, mert az állat az utcákon ugrált.

A rendőrségre úgy telefonált be valaki, hogy egy kenguru ugrál a városban, a kiérkező rendőrök pedig alig hittek a szemüknek. Végül négy rendőrnek egy kötél segítségével sikerült becserkészni a kétéves hímet, ami után az állatot a rendőrség istállójába vitték, ahol a rendőrségi lovakat is tartják. (via Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.