Olaszország 750 milliárd eurós helyreállítási alapot akar az EU-tól

Olaszország azt akarja, hogy az Európai Unió a kulcsfontosságú változtatások nélkül hagyja jóvá azt a 750 milliárd eurós helyreállítási alapot, amiből újra felállíthatják a koronavírus által sújtott déli országok gazdaságát, mondta Roberto Gualtieri olasz gazdasági miniszter pénteken egy olasz lapnak.

„Alapvető fontosságú, hogy a lehető leghamarabb befejezzük az alapról szóló uniós tárgyalásokat, lehetőleg már ebben az Európai Tanácsban” - mondta a gazdasági miniszter.

Azt is hozzátette, hogy Olaszország azért fog harcolni a tárgyalásokon, hogy ennek az alapnak az összege, struktúrája, valamint a kölcsön és a támogatás megoszlása ne változzon az általuk elképzelthez képest.

A koronavírus-járvány okozta gazdasági és társadalmi károk helyreállítását célzó pénzügyi csomagról és 2021-ben kezdődő hétéves EU-költségvetésről pénteken tárgyalnak Brüsszelben. (Reuters)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.