Olaszország 750 milliárd eurós helyreállítási alapot akar az EU-tól

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Olaszország azt akarja, hogy az Európai Unió a kulcsfontosságú változtatások nélkül hagyja jóvá azt a 750 milliárd eurós helyreállítási alapot, amiből újra felállíthatják a koronavírus által sújtott déli országok gazdaságát, mondta Roberto Gualtieri olasz gazdasági miniszter pénteken egy olasz lapnak.

„Alapvető fontosságú, hogy a lehető leghamarabb befejezzük az alapról szóló uniós tárgyalásokat, lehetőleg már ebben az Európai Tanácsban” - mondta a gazdasági miniszter.

Azt is hozzátette, hogy Olaszország azért fog harcolni a tárgyalásokon, hogy ennek az alapnak az összege, struktúrája, valamint a kölcsön és a támogatás megoszlása ne változzon az általuk elképzelthez képest.

A koronavírus-járvány okozta gazdasági és társadalmi károk helyreállítását célzó pénzügyi csomagról és 2021-ben kezdődő hétéves EU-költségvetésről pénteken tárgyalnak Brüsszelben. (Reuters)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér