Szárnycsapás nélkül tud 172 kilométert repülni az Andoki kondor

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A világ egyik legnagyobb repülő madara, az Andoki kondor 172 kilométert tud repülni anélkül, hogy szárnycsapásokat végezne, derült ki a Swansea Egyetem tanulmányából.

A kutatók adatrögzítőket helyeztek a madarakra, amik mérték a szárnycsapásokat és naplózták az állatok útvonalát is.

Az derült ki, hogy az Andoki kondor a repülési idejének mindössze 1 százalékát tölti szárnycsapásokkal, leginkább felszálláskor és a földhöz közel repülve. A kutatók arra is kíváncsiak voltak, hogy a környezet, például az időjárás mennyire befolyásolja a szárnycsapások gyakoriságát. Az derült ki, hogy nem igazán. (cnet.com)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér