Kigyulladt a nantes-i katedrális

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Tűz ütött ki a Franciaország észak-nyugati részén található Nantes katedrálisában. A Szent Péter és Szent Pál katedrálishoz nem sokkal reggel 8 előtt riasztották a tűzoltókat, akik bár nagy erőkkel dolgoztak a lángok megfékezésén, de csak délre jártak sikerrel. A francia és belga lapok szerint kifejezetten komoly tűzről van szó, de még nem tudni, pontosan mi okozhatta.

A gótikus katedrálist 1434-ben kezdték el építeni, és több mint 400 évig tartott befejezni, ugyanis csak az 1800-as évek végére lett kész. A templomot bombatalálat érte a II. világháborúban, és a hetvenes években és 2015-ben is kigyulladt. (Ouest-France)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót