Lewis Hamilton nyerte az idei Forma-1 Magyar Nagydíjat

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Nyolcadszor tudott nyerni vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíján, a Hungaroringen Lewis Hamilton - írja az Index. A brit pilóta ezzel átvette a vezetést a világbajnoki pontversenyben.

Szurkolók figyelik a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Magyar Nagydíjának futamát Mogyoródon, a Hungaroring melletti dombról 2020. július 19-én. A versenyt a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött tartják.Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

A koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött tartott versenyen produkált hibátlan futamával Lewis Hamilton ráadásul beállította Michael Schumacher egyik rekordját is: nyolc alkalommal eddig csak a hétszeres világbajnok német legenda tudott nyerni ugyanazon a pályán. Schumachernek ez a Francia Nagydíjnak helyet adó Magny Cours-ban sikerült korábban.

Hamilton egyébként most szerezte a 86. futamgyőzelmét, mióta a Forma-1-ben versenyzik. Ebben a mutatóban is egyre közelebb az F1 rekordját 90 sikerrel tartó Schumacherhez.

A Magyar Nagydíjon a második a hetedik rajthelyet megszerző Max Verstappen, a harmadik pedig Valtteri Bottas lett. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!