Nem volt elég rendőr hozzá, hogy feloszlassanak egy illegális rave partit egy elhagyott angliai reptéren

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy elhagyott katonai repülőtéren, a délnyugat-angliai Bath városától három mérföldre tartottak engedély nélküli rave partit szombaton. A lakosságtól több bejelentés is érkezett a zaj miatt, a rendőrség azonban nem tudott annyi emberrel a helyszínre vonulni, hogy sikeresen fel tudja oszlatni a bulit, ami így másnap délutánig tarthatott - írja a BBC.

A rendőrséget este 11 órakor riasztották a környék panaszkodó lakói a rave parti helyszínére, akik tíz perccel később ki is érkeztek a Királyi Légierő elhagyott Charmy Down repterére, de a rendőrség közlése szerint

„túl későn”,

addigra ugyanis már túl sok bulizó érkezett a helyszínre. Annyi, hogy  a rendelkezésre álló számú rendőrrel „lehetetlenné vált, hogy bármit is tegyünk velük” - magyarázta Ian Wylie, a rendőrség szóvivője. Hozzátéve: „a fiatalok közül sokan részegek voltak, vagy drogok hatása alatt álltak, az akció ezért sem lett volna biztonságos.

„Egyszerűen nem áll rendelkezésünkre egy egész hadsereg, amivel rögtön reagálni tudnánk ezekre a helyzetekre” - magyarázta a szóvivő. A rendőrség minden esetre a helyszínre csak később érkezőket hazaküldték, a reptérre vezető utakat pedig lezárták.

A bulit a szervezők végül vasárnap délután 13 órakor kapcsolták le.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!