Vidéki tüntetők vonultak fel Pikó András ellen a józsefvárosi állapotok miatt

Budapest
2020 július 19., 09:31
comments 210
  • „Miért pont a VIII. kerületi önkormányzat előtt tüntetnek?
  • Ezt mi sem tudjuk. Megmondjuk az őszintét, az interneten láttuk a hirdetést.”

Szombaton majd százan tüntettek Pikó András ellen a polgármesteri hivatal előtt. Az eseményről a Ripost így számolt be:

„Elegük lett a józsefvárosiaknak Pikó András ámokfutásából, ezért egy jókora tömeg gyűlt össze szombaton a polgármesteri hivatal előtt.”

A tüntetésről videóriportot készített az önkormányzat lapja is, amiből kiderül:

  • a tüntetők között van, aki nem beszél, vagy úgy csinál, mintha nem beszélne magyarul,
  • van, aki nem érti, hogy miért Józsefvárosban tüntet, és csak az interneten látott hirdetésre jelentkezett,
  • mások pedig elmondják, hogy vidékről, például Kisbérről érkeztek.

Az egyik tüntető élő videóban jelentkezett be, amin azt mondja, hogy 250-en érkeztek Szolnokról. Az alábbi képen az egyik demonstráló a drogok ellen tiltakozik, amihez jól passzoló felsőt választott:

photo_camera Forrás: Jámbor András

A résztvevők elmondása szerint (már aki tudja hol van) a demonstrációt a Józsefvárosban Pikó alatt kialakult áldatlan állapotok miatt, a rossz közbiztonság, rossz köztisztaság, rossz közétkeztetés és a drogok ellen szervezték. A helyszínen fecskendők voltak eldobálva. A különös az, hogy ezeket az intravénás droghasználók belövés után szokták elszórni (ha elszórják és nem cserélik be), ezek viszont még be voltak csomagolva.

photo_camera Bontatlan fecskendők.

Balogh István Lajos önkormányzati képviselő ezt írja Facebook-oldalán: „Jászkisér, Monor, Szolnok - csak néhány olyan település, ahonnan a mai józsefvárosi Polgármesteri Hivatal elé érkező “tüntetők” saját elmondásuk alapján érkeztek. Elszomorító és nehezen érthető azoknak a politikai erőknek a felelőtlensége, amelynek vidékről kell buszoztatnia embereket a fővárosba, hogy a propagandamédiájában majd bemutathassa elégedetlenségüket egy olyan kerülettel, amelynek nem lakói.”

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.