Vidéki tüntetők vonultak fel Pikó András ellen a józsefvárosi állapotok miatt

  • „Miért pont a VIII. kerületi önkormányzat előtt tüntetnek?
  • Ezt mi sem tudjuk. Megmondjuk az őszintét, az interneten láttuk a hirdetést.”

Szombaton majd százan tüntettek Pikó András ellen a polgármesteri hivatal előtt. Az eseményről a Ripost így számolt be: 

„Elegük lett a józsefvárosiaknak Pikó András ámokfutásából, ezért egy jókora tömeg gyűlt össze szombaton a polgármesteri hivatal előtt.”

A tüntetésről videóriportot készített az önkormányzat lapja is, amiből kiderül: 

  • a tüntetők között van, aki nem beszél, vagy úgy csinál, mintha nem beszélne magyarul, 
  • van, aki nem érti, hogy miért Józsefvárosban tüntet, és csak az interneten látott hirdetésre jelentkezett, 
  • mások pedig elmondják, hogy vidékről, például Kisbérről érkeztek. 

Az egyik tüntető élő videóban jelentkezett be, amin azt mondja, hogy 250-en érkeztek Szolnokról. Az alábbi képen az egyik demonstráló a drogok ellen tiltakozik, amihez jól passzoló felsőt választott:

Forrás: Jámbor András

A résztvevők elmondása szerint (már aki tudja hol van) a demonstrációt a Józsefvárosban Pikó alatt kialakult áldatlan állapotok miatt, a rossz közbiztonság, rossz köztisztaság, rossz közétkeztetés és a drogok ellen szervezték. A helyszínen fecskendők voltak eldobálva. A különös az, hogy ezeket az intravénás droghasználók belövés után szokták elszórni (ha elszórják és nem cserélik be), ezek viszont még be voltak csomagolva.

Bontatlan fecskendők.

Balogh István Lajos önkormányzati képviselő ezt írja Facebook-oldalán: „Jászkisér, Monor, Szolnok - csak néhány olyan település, ahonnan a mai józsefvárosi Polgármesteri Hivatal elé érkező “tüntetők” saját elmondásuk alapján érkeztek. Elszomorító és nehezen érthető azoknak a politikai erőknek a felelőtlensége, amelynek vidékről kell buszoztatnia embereket a fővárosba, hogy a propagandamédiájában majd bemutathassa elégedetlenségüket egy olyan kerülettel, amelynek nem lakói.”

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.