Virágkézbesítőnek álcázott rablók vertek és kötöztek meg egy nőt óbudai lakásában

bűnügy
2020 július 19., 09:04

Megkötözve és megverve találtak rá a rendőrök budapesti, óbudai lakásában egy nőre, akit magukat virágkézbesítőnek álcázva rabolt ki egy fiatal nő és férfi párosa még aznap, július 13-án - írja vasárnap reggel a police.hu. Az elkövetőket 72 órán belül elfogták, és kiderült: megbízójuk is volt.

A rendőrség július 13-án éjjel kapott jelzést a szomszédságból, hogy egy óbudai társasház második emeleti lakásából segélykiáltásokat hallanak, egy nő kér segítséget, mert bezárták a lakásába. A rendőrök a teraszon keresztül tudtak bejutni a lakásba, ahol a nő a rendőröknek elmondta:

az este folyamán egy ismeretlen nő csengetett be hozzá, hogy egy virágküldeményt hozott, majd amikor ajtót nyitott neki, a vele együtt lévő férfi belépett a lakásba és megütötte.

A nő az ütéstől a földre esett, ahol támadói többször megrúgták, majd megkötözték. Hogy ne tudjon segítséget kérni, a szájába egy ruhadarabot tömtek és a fejét is letakarták. Utána már csak hallotta, hogy a nő és a férfi a lakásban kutatnak.

Távozásuk előtt egy fém rúddal még többször megütötték, majd rázárták a lakást és a kulcsait is elvitték.

A rendőrség kamerafelvételek alapján nem sokkal később megtalálta azt az autót, amivel a nő és a férfi a sértett lakásához érkezett. Ez alapján pedig beazonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható budapesti 27 éves S. Mátét és társát, a szintén budapesti 24 éves B. Vivient, akiket július 16-án újpesti otthonukban elfogtak.

Rablás és személyi szabadság megsértése bűntett, valamint súlyos testi sértés bűntett elkövetése miatt hallgatták ki és vették őrizetbe őket, a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat.

A nyomozás során kiderült: a párt egyik volt barátjuk, V. Bálint kérhette meg a cselekmények elkövetésére. A rendőrök a 38 éves férfit július 18-án, szombaton fogták el, felbujtóként őt is rablás, személyi szabadság megsértése, valamint súlyos testi sértés bűntettével gyanúsítják.