A koronavirus.gov.hu-n is arról lehet olvasni, mit mondott Orbán a holland fickóról

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Magyarországon az operatív törzset a kormány elvileg a koronavírus elleni küzdelem koordinálására hozta létre, és elvileg az ő feladatuk lenne a nyilvánosság tájékoztatása is a médián keresztül. Ezt a feladatát viszont nem látta el.

A koronavirus.gov.hu-n is jóval kevesebb információt osztanak meg, mint más EU-s kormányok, de mostanra eljutottunk oda, hogy a brüsszeli EU-csúcson adott, a koronavírus-járványhoz legfeljebb nagyon érintőlegesen kapcsolódó Orbán-nyilatkozatot hozzák címlapon:

Forrás: koronavirus.gov.hu

Az MTI-cikk egyébként az Orbán Viktor vasárnapi sajtótájékoztatóján elhangzottakat részletezi, említve, hogy Orbán Hollandia miniszterelnökét hibáztatja, ha nem sikerül megegyezni a következő uniós költségvetésről. A járványhoz annyi köze van, hogy a vita a világjárványtól jobban sújtott, déli tagállamoknak adandó pénzek körül folyik.

Fotó: John Thys/AFP

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó