A koronavirus.gov.hu-n is arról lehet olvasni, mit mondott Orbán a holland fickóról

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Magyarországon az operatív törzset a kormány elvileg a koronavírus elleni küzdelem koordinálására hozta létre, és elvileg az ő feladatuk lenne a nyilvánosság tájékoztatása is a médián keresztül. Ezt a feladatát viszont nem látta el.

A koronavirus.gov.hu-n is jóval kevesebb információt osztanak meg, mint más EU-s kormányok, de mostanra eljutottunk oda, hogy a brüsszeli EU-csúcson adott, a koronavírus-járványhoz legfeljebb nagyon érintőlegesen kapcsolódó Orbán-nyilatkozatot hozzák címlapon:

Forrás: koronavirus.gov.hu

Az MTI-cikk egyébként az Orbán Viktor vasárnapi sajtótájékoztatóján elhangzottakat részletezi, említve, hogy Orbán Hollandia miniszterelnökét hibáztatja, ha nem sikerül megegyezni a következő uniós költségvetésről. A járványhoz annyi köze van, hogy a vita a világjárványtól jobban sújtott, déli tagállamoknak adandó pénzek körül folyik.

Fotó: John Thys/AFP

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó