És azt ismered, hogy hány férfi kell egy 18,5 kilométeres út átadásához?

idióta rekordok
2020 július 20., 12:28

Utat átadni nem könnyű feladat, ez látszik azon is, milyen sok ember kell hozzá. 2019 szeptemberében például 11 (!!!) megtermett férfi épphogy át tudta adni a 21-es főút egy kibővített szakaszát. Most viszont az Egert az M3-as autópályával összekötő M25-ös gyorsforgalmi út még jobban feladta a leckét az átadóknak. Nem kevesebb, mint

18

férfi kellett az összesen 18,5 kilométeres út átadásához. Kis híján tehát külön átadó jutott az út minden kilométerére.

Nyitrai Zsolt, a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, a térség fideszes országgyűlési képviselője (k), Benkő Tibor honvédelmi miniszter (j8), Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára (j7), Juhász Roland, a Miniszterelnöki Kormányiroda állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkára (j6), Nagy Róbert Attila, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. vezérigazgatója (j5), Zsiga György, a Colas Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatója (j4), Tóth Sándor, a Colas Út Zrt. vezérigazgatója (j3), Sipos Zsolt, a He-Do Kft. ügyvezetője (j2), Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója (b11), Pajtók Gábor, Heves megyei kormánymegbízott (b10), Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke (b9), Mirkóczki Ádám (Egységben a Városért Egyesület), Eger polgármestere (b8), Habis László (Fidesz-KDNP) Eger volt polgármestere (b7), Nagy Csaba (Fidesz-KDNP), Füzesabony polgármestere (b6), Sári László (Fidesz-KDNP), Kerecsend polgármestere (b5), Vámosi László (Fidesz-KDNP), Andornaktálya volt polgármestere (b4), Orosz József, Nagytálya polgármestere (b3) és Hanuszik Csaba (Együtt Maklárért Egyesület), Maklár polgármestere (b2) átvágja a nemzeti színű szalagot az Egert az M3-as autópályával összekötő M25-ös gyorsforgalmi út átadóünnepségén Maklár közelében 2020. július 20-án.
photo_camera Illusztráció: Komka Péter/MTI/MTVA

Nézzük név szerint a hősöket, akik jelenléte nélkül ez az út még most sem lenne átadva, a képviselőt, a minisztert, a miniszterelnöki megbízottat, a kormánymegbízottat, az államtitkárokat, az elnököket, a vezérigazgatókat, az ügyvezetőket, az elnök-vezérigazgatókat, a polgármestereket és a volt polgármestereket:

 1. Nyitrai Zsolt, a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, a térség fideszes országgyűlési képviselője,
 2. Benkő Tibor honvédelmi miniszter,
 3. Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára,
 4. Juhász Roland, a Miniszterelnöki Kormányiroda állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkára,
 5. Nagy Róbert Attila, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója,
 6. Zsiga György, a Colas Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatója,
 7. Tóth Sándor, a Colas Út Zrt. vezérigazgatója,
 8. Sipos Zsolt, a He-Do Kft. ügyvezetője,
 9. Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója,
 10. Pajtók Gábor, Heves megyei kormánymegbízott,
 11. Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke,
 12. Mirkóczki Ádám (Egységben a Városért Egyesület), Eger polgármestere,
 13. Habis László (Fidesz-KDNP), Eger volt polgármestere,
 14. Nagy Csaba (Fidesz-KDNP), Füzesabony polgármestere,
 15. Sári László (Fidesz-KDNP), Kerecsend polgármestere,
 16. Vámosi László (Fidesz-KDNP), Andornaktálya volt polgármestere,
 17. Orosz József, Nagytálya polgármestere,
 18. Hanuszik Csaba (Együtt Maklárért Egyesület), Maklár polgármestere.

És ne felejtsünk el köszönetet mondani a kép szélein álló két névtelen hősnek, akik nélkül ez a szalagátvágás tényleg nem jöhetett volna létre, hiszen ők tartják a szalagot.