Még mindig nem mutatják be Christopher Nolan új filmjét

A Warner Brothers meghatározatlan időre elhalasztja Christopher Nolan filmje, a Tenet eredetileg július 17-re tervezett premierjét. A vállalat nem jelölt meg új dátumot, de annyit elmondtak, hogy a film várhatóan még 2020-ban megjelenik.

A filmet rengetegen várták, és ahogy Nolan legtöbb filmjével lenni szokott, ezt is világszerte azzal harangozták be, hogy nagyon eredeti, nagyon formabontó és nagyon messzire dobja el majd tőle mindenki az agyát, de ahogyan az szintén lenni szokott a Nolan-filmeknél, a Tenet előzeteséből sem derül ki semmi, csak hatalmas tereket és akciójeleneteket mutatnak mély hangokkal teli, baljós zenére.

Éppen a fentiek miatt a Tenet lett volna az a film, ami újra a mozikba tereli az embereket a koronavírus után.

A film július 17-i premierjét először július 31-re, majd augusztus 12-re halasztották, ahogyan a Warner Brothers várta, mikorra lábalhat ki az Egyesült Államok a koronavírus első hullámából, de ez egyelőre várat magára, valószínűleg ezért sem jelöltek meg újabb időpontot a premierre.

A stúdió azonban egyre inkább hajlik arra is, hogy Ázsiában és Európában, ahol a legtöbb országban már lecsengőben van a járvány, és nyitnak a mozik, hamarabb műsorra tűzzék a filmet, mint az Egyesült Államokban. (The Verge)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.