Távozik az OTP egyik vezérigazgató-helyettese

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel
Kovalik Ágnes és Csányi Sándor a Radnóti Színház Riviéra című darabjában, 2006-ban.Fotó: Bálint F. Gyula/Wikipedia

Közös megegyezéssel távozik az OTP-től a bank vezérigazgató-helyettese, Barna Zsolt - adta hírül az OTP a Budapesti Értéktőzsde honlapján megjelent közleményében. Barna az OTP Bank Nyrt.-nél fennálló munkaviszony megszüntetésével lemondott minden, az OTP-csoport más vállalatainál viselt tisztségéről is.

A bank közleménye szerint Barna távozásával a feladatait, azaz a bankcsoport-irányítási és operációs divízió vezetését, a bank elnök-vezérigazgatója, Csányi Sándor veszi át.

Barna egyébként balassagyarmati, 46 éves, 2010-ben csatlakozott az OTP-hez, előtte bank- és piacfelügyeleti munkakörökben dolgozott. Az OTP-csoportnál Barna volt a montenegrói leányvállalat, a CKB vezetője, vezette az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt-t, elnökölte az OTP Alapkezelő Zrt-t, 2018. szeptember 1. óta pedig az OTP Bank általános vezérigazgató-helyettesi pozícióját kapta meg, amivel bár nem volt tagja az igazgatóságnak, de Csányi akadályoztatása esetén ő volt a cégcsoport operatív vezetője - írja az Index.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér