Távozik az OTP egyik vezérigazgató-helyettese

gazdaság
2020 július 20., 12:16
Kovalik Ágnes és Csányi Sándor a Radnóti Színház Riviéra című darabjában, 2006-ban.
photo_camera Kovalik Ágnes és Csányi Sándor a Radnóti Színház Riviéra című darabjában, 2006-ban. Fotó: Bálint F. Gyula/Wikipedia

Közös megegyezéssel távozik az OTP-től a bank vezérigazgató-helyettese, Barna Zsolt - adta hírül az OTP a Budapesti Értéktőzsde honlapján megjelent közleményében. Barna az OTP Bank Nyrt.-nél fennálló munkaviszony megszüntetésével lemondott minden, az OTP-csoport más vállalatainál viselt tisztségéről is.

A bank közleménye szerint Barna távozásával a feladatait, azaz a bankcsoport-irányítási és operációs divízió vezetését, a bank elnök-vezérigazgatója, Csányi Sándor veszi át.

Barna egyébként balassagyarmati, 46 éves, 2010-ben csatlakozott az OTP-hez, előtte bank- és piacfelügyeleti munkakörökben dolgozott. Az OTP-csoportnál Barna volt a montenegrói leányvállalat, a CKB vezetője, vezette az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt-t, elnökölte az OTP Alapkezelő Zrt-t, 2018. szeptember 1. óta pedig az OTP Bank általános vezérigazgató-helyettesi pozícióját kapta meg, amivel bár nem volt tagja az igazgatóságnak, de Csányi akadályoztatása esetén ő volt a cégcsoport operatív vezetője - írja az Index.