1956 óta először nem rendezik meg Stockholmban a Nobel-díjak átadása utáni bankett

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A Dagens Nyheter svéd napilap írta meg, hogy a koronavírus-járvány okozta félelmek miatt több mint fél évszázad után idén először nem rendezik meg Stockholmban a Nobel-díjak átadását követő bankettet.

A 2020. évi Nobel-díjak nyerteseit ősszel ki fogják hirdetni, de elmarad a bankett, amit hagyományosan december 10-én, Alfred Nobel halálának évfordulóján rendeznek kb. 1300 vendéggel.

„Két probléma is van. Ilyen sok embert nem lehet egymás mellé leültetni. És az is bizonytalan, hogy érkezhetnek-e akkor Svédországba emberek” – mondta Lars Heikensten, a Nobel Alapítvány elnöke a napilapnak.

Utoljára 1956-ban mondták le a bankettet a Magyarország elleni szovjet invázió elleni tiltakozásul, és a két világháború alatt sem rendezték meg. (MTI)

Frissítés: az MTI eredeti híre szerint az átadás is elmaradt volna, de azóta pontosították, hogy csak az átadás utáni bankettet fújták le.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér