Magyar Nemzet: Pikó hekkelte meg a józsefvárosi tüntetést

POLITIKA
2020 július 21., 07:40
photo_camera Fotó: botost/444.hu

Új magyarázat jelent meg a kormánysajtóban arról, mi történt a hétvégén Józsefvárosban, ahol Pikó András ellen tüntettek elvileg helyi problémák miatt, de a résztvevők jelentős része nem is józsefvárosi volt, és sokan nem igazán voltak képben a kerület ügyeiről.

A Magyar Nemzet most azt írja:

Pikóék hekkelték meg a tüntetést, hogy eltereljék a figyelmet a valódi problémáról.

Ezt egyrészt azzal támasztják alá, hogy Pikó volt kampányfőnöke és egyik legközelebbi embere Udvarhelyi Tessza, aki tüntetések szervezésében rutinos, másrészt azzal, hogy a „baloldal” (Balogh István Lajos önkormányzati képviselő) posztolt videót az érkező kisbuszokról. A Magyar Nemzet úgy fogalmaz: „ismeretlenek a demonstrációra rászervezhettek idegen tüntetőket”.

„Nyilvános tüntetést tartottunk, várható volt hogy valaki/valakik majd lépni fognak ez ellen” - mondta a Magyar Nemzetnek Lukács Rudolf, a tüntetés szervezője.

A tüntetést szombaton tartották, és bár a Ripost és a Hír TV is közölt aznap tudósítást, ezekben még egyértelműen felháborodott józsefvárosiakról beszéltek, és nem volt szó arról, hogy valami nem stimmelt volna - pedig a Hír TV riportjában Lukács Rudolf is megszólalt. Pikó András viszont azt mondta, „bértüntetők próbáltak hangulatot kelteni a kerületben”, a kerületi lap pedig Áltüntetők Pikó ellen címmel közölt riportot.

Ezután jelent meg a szervező újabb magyarázata a Magyar Nemzetben.