Ötmilliós állami támogatást kapott Simicska Lajos panziója

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Ötmillió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott Simicska Lajos  cége, a Hárskúti Mezőgazdasági Zrt. panziófejlesztésre, írja az mfor.hu.

A támogatás azért meglepő, mert most van öt éve, hogy a Fidesz egykori pénztárnoka, Simicska Lajos csúnyán összeveszett Orbán Viktorral. A Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) most mégis Simicska Lajos családjának érdekeltségében maradt cége nyert a Kisfaludy-program pályázatán.

A cégnek egyébként nem jön rosszul a támogatás, mert a 2019-es évet 64 millió forintos veszteséggel zárta.

A Kisfaludy-program magán-, és egyéb szálláshelyek fejlesztését célzó pályázat, amire több mint 16 ezer vidéki szálláshely pályázott, amiknek a 84 százaléka nyertesen került ki. A nyertesek között van Becsó Károly és Becsó Zsolt is, akik mindketten fideszes képviselők. 

Az mfor.hu-nak Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára korábban azt nyilatkozta, hogy nem politikai szimpátia alapján, hanem kizárólag szakmai alapon dől el az, hogy kik kapnak turisztikai fejlesztési támogatást. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó