Ötmilliós állami támogatást kapott Simicska Lajos panziója

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Ötmillió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott Simicska Lajos  cége, a Hárskúti Mezőgazdasági Zrt. panziófejlesztésre, írja az mfor.hu.

A támogatás azért meglepő, mert most van öt éve, hogy a Fidesz egykori pénztárnoka, Simicska Lajos csúnyán összeveszett Orbán Viktorral. A Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) most mégis Simicska Lajos családjának érdekeltségében maradt cége nyert a Kisfaludy-program pályázatán.

A cégnek egyébként nem jön rosszul a támogatás, mert a 2019-es évet 64 millió forintos veszteséggel zárta.

A Kisfaludy-program magán-, és egyéb szálláshelyek fejlesztését célzó pályázat, amire több mint 16 ezer vidéki szálláshely pályázott, amiknek a 84 százaléka nyertesen került ki. A nyertesek között van Becsó Károly és Becsó Zsolt is, akik mindketten fideszes képviselők. 

Az mfor.hu-nak Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára korábban azt nyilatkozta, hogy nem politikai szimpátia alapján, hanem kizárólag szakmai alapon dől el az, hogy kik kapnak turisztikai fejlesztési támogatást. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó