A Momentum tüntetést szervez a sajtószabadságért

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

„A mai napon, az Index főszerkesztőjének, Dull Szabolcsnak a kirúgása beütött egy újabb, hatalmas szeget a szabad sajtó, a szabad ország koporsójába” - írja a Momentum a Facebookon

Ezért péntek délutánra tüntetést szerveznek a Kolosy térre (errefelé van az Index szerkesztősége). Innen a tervek szerint a Karmelita kolostorhoz vonulnak a tüntetők.

Dull Szabolcsot szerdát menesztették, a szerkesztőség értékelése szerint azért, mert nem engedett a tulajdonosi zsarolásnak.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó