Halotti bizonyítványt hamisított magának, de egy gépelési hiba lebuktatta

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Lopott autó birtoklásáért és egy teherautó ellopásáért kellett volna felelnie a 25 éves Long Island-i Robert Bergernek. Hogy elkerülje a büntetést, megpróbálta elhitetni a hatóságokkal, hogy halott.

Halotti bizonyítványt hamisított magának.

A mestertervbe azonban hiba csúszott: egy gépelési hiba. A dokumentumot kiállító hatóság nevében: New Jersey Department of Health, Vital Statistics and Registry, az utolsó szó helyett RegSITry szerepelt.

Ez és a következetlen betűtípus-használat azonnal gyanús lett az ügyészségnek, aki Berger bírósági ügyét vitte. Mire ez kiderült, Berger már elhagyta New York államot, és elhitette az ügyvédével az ügyészséggel és a bíróval is, hogy öngyilkosságot követett el.

A meghamisított halotti bizonyítványt pedig a menyasszonyával juttatta el a hatóságoknak.

Lebukása új helyzetet teremtett: a megúszni tervezett bűncselekményekért kapott egy év börtönbüntetés mellett plusz négy év börtönbüntetés várhat rá az egész okirat-hamisítási-szökési ügyért. (AP)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!