HVG: Nagy eséllyel augusztus 15-e után sem lehetnek nagy rendezvények

KULTÚRA
2020 július 22., 17:01

Jövő kedden a kormány elé kerülhet egy előterjesztés, ami továbbra sem, augusztus 15-e után sem engedélyezné az 500 főnél nagyobb „zenés rendezvények” megtartását - értesült kormányzati forrásokból a HVG.

A lap információi szerint Kásler Miklós 200 főben maximalizálná a kulturális események látogatószámát, ami a nyári színházaknak is betenne, de még az őszi színházi évadot is kérdésessé tenné.

A HVG kormányzati forrásai közül többen bírálták a tervet: néhányuk szerint „katasztrofális következményekkel járó hiba lenne”, ha nem indulna újra idén a kulturális élet, és teljes tiltás helyett szigorú, de világos szabályokat kellene hozni a kulturális intézmények számára.

Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter még július 13-án hétfőn lengette be, hogy augusztus 15-e után is érvényben maradhat a tömegrendezvényekre vonatkozó tilalom a járványveszély miatt. Közben kiderült, focimeccseket viszont gond nélkül lehet majd tartani. Gulyás Gergely az alkoholfogyasztással magyarázta a különbséget. Mintha nem tudná, hogy a focimeccseken is lehet inni.