Trump minden jót kívánt Ghislaine Maxwellnek

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

„Nem tudom, nem igazán követtem a történetet. Minden jót kívánok neki, őszintén. Sokszor találkoztam vele az évek során, főleg mikor Palm Beachen éltem, és ők is Palm Beachen éltek. De minden jót kívánok neki, bármi is legyen a helyzet.”

Ezt válaszolta Donald Trump keddi sajtótájékoztatóján, amikor Ghislaine Maxwell letartóztatásáról kérdezték, és arról, az elnök szerint tehet-e majd terhelő vallomást azokra a nagyhatalmú figurákra, akik Jeffrey Epstein köreihez tartoztak. 

Maxwell Epstein volt barátnője, akit azzal vádolnak, hogy segített Epsteinnek fiatalkorú lányokat felhajtani és beszervezni, hogy aztán a lányok ellen szexuális erőszakot kövessenek el. Ezért 35 év börtönt is kaphat. Maxwell tagadja, hogy bűnös lenne.

Trumpot azért is kérdezték erről, mert ismerték egymást, egy 2000-ben készült híres fényképen együtt is szerepel Donald és Melania Trump, Epstein és Maxwell. Epstein egy sor hírességgel, így Bill Clintonnal és András herceggel is jóban volt. (Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó