Az aktív koronavírus fertőzötteknek már csak az egyharmada budapesti

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Nincs halottja, viszont újabb 14 fertőzöttje van a koronavírusnak Magyarországon a koronavirus.gov.hu csütörtöki adatai szerint. 

A 14 új fertőzött közül 10-en Hajdú-Bihar megyeiek (itt négy nap alatt nőtt az eddig regisztrált fertőzöttek száma 26-ról 40-re), egy Győr-Moson-Sopron megyei, egy Veszprém megyei, egy csongrádi, egy Bács-Kiskun megyei. 

Ezzel 4380 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, az elhunytak száma változatlanul 596 fő, 3300-an pedig már meggyógyultak. 

Az aktív fertőzöttek száma 484 főre csökkent.

Az aktív fertőzöttek már csak nagyjából egyharmada budapesti lakos.Egészen pontosan: az aktív fertőzöttek 35%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 45%-a budapesti. 

76 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 4-en vannak lélegeztetőgépen.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót