Dull Szabolcs: „A mi történetünk itt ezzel véget ért”

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

„Egyszerre szívszorító és felemelő látni ezt a tartást, amely az ország legnagyobb és legnagyszerűbb szerkesztőségében van” - írja a Facebookon az Index exfőszerkesztője, aki már nem lehetett bent a szerkesztőségben, amikor a kirúgására reagálva kollégái közösen vonultak beadni a felmondásukat. 

„Ezzel az Index többé már sajnos nem lehet olyan, amelynek mi és az olvasók százezrei, sokszor milliói szerették. A mi történetünk itt ezzel véget ért, de hiszem, hogy az itt látott egységnek, szakmai és emberi példamutatásnak helye van, helye kell, hogy legyen a magyar médiában: Magyarországon.”

Péntek délutánra a szerkesztőség többsége, több mint 70 munkatárs adta be a felmondását (a névsor itt frissül). Munk Veronika főszerkesztő-helyettes azt nyilatkozta, hogy „szeretnének valamilyen formában együtt maradni”, és létrehoztak egy Facebook-oldalt Távozó indexesek címmel.

Péntek este 6-kor tüntetés lesz a szerkesztőség mellett, ezen több ezren jelezték a részvételüket.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó