Megműtötték a szaúdi király epehólyagját

Sikeres epehólyagműtéten esett át a szaúdi király - közölték csütörtökön Szaúd-Arábiában hivatalos forrásból.  Hétfőn ismerék el, hogy Szalman bin Abdulaziz kórházba került epehólyag-gyulladás miatt.

Fotó: BANDAR AL-JALOUD/AFP

A 84 éves Szalman királyon Rijádban, a Fejszál királyról elnevezett kórházban hajtották végre az „alacsony kockázatú” beavatkozást. Az alkalmazott műtéti eljárás a laparoszkópia volt, aminek lényege, hogy két vagy három, egészen kis metszést ejtenek a hasfalon, és az orvosok az egyik ilyen nyíláson bevezetett optikai eszköz segítségével végzik el a beavatkozást, jelen esetben az epehólyag eltávolítását.

Az állami  SPA szerint az uralkodónak - aki az államalapító Abdul-Azíz király fia, és 2015 januárja óta áll a királyság élén - gyors felépülést kívánt telefonon Donald Trump amerikai elnök.

A világ első számú olajexportőrének tényleges vezetője ugyanakkor nem az idős király, hanem a fia, a 34 éves Mohammed bin Szalman herceg. (Reuters/MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó